اخبار ویژهصنعت معدن تجارت
باز آفرینی اکو سیستم مدیریت منابع انسانی
به گزارش پایگاه تحلیلی خبری رشد و توسعه، ابوالفضل کیانی بختیاری مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی در این کنفرانس با موضوع باز آفرینی اکو سیستم مدیریت منابع انسانی به سخنرانی پرداخت.
وی روند مدیریت منابع انسانی را شامل چهار موج دانست که موج اول شامل حامی کارکنان سیستم های رفاهی، و … موج دوم شامل رویه های جذب و استخدام ، آموزش ، مدیریت عملکرد و … ، موج سوم شریک استرتژیک کسب و کار و موج چهارم، اکوسیستم منابع انسانی است.
کیانی بختیاری در این خصوص خاطرنشان کرد: نکته مهم در موج سوم و چهارم این است که رقابت واقعی در ذهن منابع انسانی اتفاق می افتد، اگر منابع انسانی در افکارشان شکست بخورند، کسب و کار نیز با شکست مواجه می شود.
مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی در بخش دوم سخنان خود به بیان برخی تغییرات پارادایمی در HRM.04 پرداخت. وی اظهار نمود که این تغییرات شامل ظهور نسل جدید فناوری ها، تغییر فرهنگ کار، تغییر الگوهای کاری ، تبدیل شدن نوآوری به پارادایم اصلی کسب و کار است.
کیانی بختیاری در ادامه، سازمان ها را به چهار صورت شبکه ای ، هوشمند ، دو سو توان و خود طراح تقسیم بندی نمود.
وی اکو سیستم منابع انسانی را محیطی زنده و پویا، متشکل از افراد، فرآیندها ، فناوری ها و سایر ذینفعان فعال در فعالیت های منابع انسانی دانست که با یکدیگر تعامل و تبادل دارند و بر محیط پیرامونی نیز اثر گذار هستند.
مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی، بازطراحی مفهوم سنتی منابع انسانی، به مفهوم جدید منابع انسانی را جنگ استعداد نامید و اظهار داشت: برندگان این جنگ کسانی نیستند جز آنهایی که بتوانند با روش های محسوس و نامحسوس متقاضیان بالفعل و بالقوه را شناسایی و جذب کنند.
کیانی بختیاری اکوسیستم درونی منابع انسانی را به پنج بخش جذب و استخدام، برنامه ریزی، ارزیابی، رسیدگی به شکایات، جبران خدمات، آموزش، نگهداشت و رسیدگی به شکایات تقسیم بندی کرد.
وی روند های اثر گذار بر سرمایه هایی انسانی و ضرورت بازآفرینی اکو سیستم را بر اساس نظر سنجی از ده هزار رهبر کسب و کار و سرمایه انسانی در ۱۴۰ کشور دنیا به صورت سازمان آینده، جذب استعدادها، مدیریت عملکرد، تحول در رهبری، تحلیل نیروی کار و آینده کار اعلام کرد.
مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی در خصوص روند های منابع انسانی در سال ۲۰۲۱ اظهار داشت: شرکت های بزرگ مانند توئیتر و اسکوئر و غیره حتی در شرایط پسا کرونا نیز دور کاری را ادامه خواهند داد علاوه بر این حدود ۶۳ درصد مدیرانی مورد مصاحبه توسط فورچون ۵۰۰ قرار گرفتند، معتقدند که بحران پاندمی کرونا، فناوری های کسب و کار را رشد داده و باعث ایجاد سرعت عمل و نوآوری شده است.
کیانی بختیاری در ادامه مطرح کرد که منابع انسانی باید با دنیای دیجیتال، روش های جدیدی را برای فرآیندهایی نظیر استخدام، جامعه پذیری سازمانی و مدیریت کارکنان که بیشتر با حضور افراد انجام می شد، خلق نماید.
مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی موضوعاتی نظیر تعادل بین کار و زندگی، رفاه، ارتباطات و همکاری، میان کارکنان و بهینه سازی نتایج کسب و کار را برای سازمان ها حیاتی دانست.
وی در اینخصوص اظهار نمود که سازمان ها می توانند با جمع آوری اطلاعات درباره علائق، انگیزه ها و ارزش های تک تک کارکنان، مدیریت کارکنان را شخصی سازی کنند.
کیانی بختیاری در ادامه اظهار داشت که پیشران موفقیت کسب و کار به این بستگی دارد که به جای جستجوی دائم برای استعدادهای جدید، سازمان بتواند تیم های خود را مهارت افزایی کند و با قابلیت هایی مثل دانش داده، تصمیم گیری آنی و یکپارچگی دیجیتال، این اطمینان را ایجاد نماید که منابع انسانی، تخصص لازم برای موفقیت در آینده پر از تغییر را دارا باشند.
کیانی بختیاری تاکید نمود که گذار به سمت خدمات اشتراکی آسان، باعث ارتقای تجربه کارکنان و افزایش سفارشی سازی مدیریت منابع انسانی می شود. وی همچنین خاطر نشان کرد که دادن فرصت برای شخصی سازی کار و برتری از طریق تحلیل و ایجاد سازمان هدف محور،از موارد بسیار ضروری است.
وی درادامه، اکوسیستم بیرونی منابع انسانی را تشریح و در ارتباط با اقتصاد گیگ عنوان نمود: اقتصاد گیک برای کسب و کارهای پلتفرمی آنلاین عمل می کند و علاوه بر کارفرمایان، برای کارکنان نیز سودمند است؛ چرا که به آن ها امکان کار انعطاف پذیر و سبک زندگی آزاد می دهد علاوه بر این، همه گیری کرونا اقتصاد گیگ را در تمام دنیا تقویت کرده است. و درآمریکا، بیش از یک سوم شاغلان، در اقتصاد گیگ مشغول به کار هستند. وی اقتصاد گیگ را به کارفرمایان بدون کارمند، و کارمندان بدون کارفرما تعبیر کرد.
مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی در پایان سخنان خود بر ضرورت استفاده از ابزار و فناوری ها برای ساختن اکوسیستم منابع انسانی تحول آفرین و توانمندی کارکنان از این طریق، تاکید نمود و خاطر نشان کرد که تمامی فناوری ها در نهایت، برای کارکرد درست، به انسان و خرد انسانی نیاز دارند.