لوازم خانگی، صدرنشین قاچاق
به گزارش پایگاه تحلیلی خبری رشد و توسعه، سعید محمدی پور ، درباره کشف کالای قاچاق در شش ماهه اول امسال، تصریح کرد: در این مدت، ۳۵ هزار و ۹۰۴ بازرسی با تشکیل ۲۷۴ پرونده به ارزش ریالی بیش از ۷۰۰ میلیارد تومان انجام شده که از نظر تعداد بازرسی ۹ درصد نسبت به شش ماهه اول سال قبل افزایش داشته است.
به گفته وی، بیشترین کالای قاچاق کشف شده، لوازم خانگی، انواع لاستیک خودرو، لوازم آرایشی و بهداشتی بوده است.
محمدی پور در ادامه با اشاره به انجام ۴۶۶ هزار و ۱۱۱ بازرسی در نیمه اول امسال، اظهار کرد: در نتیجه این بازرسیها، ۴۰ هزار و ۲۸ پرونده به ارزش بیش از ۱۲۰۰ میلیارد تومان تشکیل شده است. این تعداد بازرسی در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۳۱ درصد و از نظر تعداد پروندهها ۲۱ درصد افزایش داشته است.
به گفته وی، بیشترین تخلفات کشف شده در بازرسیها در حوزه مواد پروتئینی، نان، شکر، و مواد غذایی بوده است.
گرانفروشی در صدر شکایات
معاون نظارت و بازرسی همچنین از دریافت و بررسی ۲۲ هزار و ۱۰۷ مورد شکایت از طریق تلفن یا به صورت حضوری در سازمان صمت استان تهران طی نیمه اول امسال خبر داد و گفت: در این مدت ۲۹ هزار و ۸۹۷ مورد گشت مشترک انجام شده که منجر به تشکیل ۵۱۷۶ پرونده به ارزش ریالی بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان شده است.
به گفته وی بیشترین شکایات ۱۲۴ درخصوص گرانفروشی، تقلب و نبودن برچسب قیمت بوده است.
واردات لوازم خانگی از سال ۱۳۹۷ به کشور ممنوع است، اما مشاهدات میدانی حاکی از وفور کالای قاچاق در بازار است و مقامات مسئول، از جمله ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، نیز در این رابطه اظهار نظر نکردهاند.