نظام صنفی رایانهای روی کسبوکارهای مجازی متمرکز نیست
به گفته او، بسیاری از موضوعات صنفی نیازمند ترمیم و اصلاح است؛ بنابراین اتحادیه نمیتواند محل مناسبی برای کسبوکارهای مجازی و مجموعه این اکوسیستم جهت رعایت ابزارهای صنفی باشد. همچنین سازمان نظام صنفی بر خلاف صنوف پزشکان، وکلا و نظام مهندسی تنها افراد را شامل نمیشود، بلکه فروشگاهها و شرکتها را نیز دربر میگیرد؛ بنابراین حوزه فاوا صنعتی به موازات سایر صنایع نیست، بلکه صنعتی است که فعالکننده سایر صنایع محسوب میشود و از این جهت بهصورت چندوجهی مشغول فعالیت است.
او همچنین در ادامه گفت: «افراد و صاحبان کسبوکار مانند آقای محمدی، مدیرعامل دیجیکالا بهدلیل کمبود وقت نمیتوانند بهتنهایی موضوعات صنفی را راهبری کنند. در عمل افرادی که وقت بیشتری را در اختیار دارند، هدایتکننده یک صنف میشوند، با این وجود درباره این موضوعات در حوزه فاوا فکر شده و بر همین اساس قانونی نوشته شده که قطعاً کامل نیست؛ از این رو این مسیر در مجموعههای نوگرا با مسیر پیشینیان کسبوکاری متفاوت است و سازوکارهای متفاوتی را نیز میطلبد.»
به گفته اسلامی، پلمب یا فیلتر مانند حکم قتلی است که باید در آخرین مرحله برای برخورد با کسبوکارهای مجازی مورد استفاده قرار بگیرد، به همین دلیل نسبت به حکم پلمب یا فیلتر مشکل ذاتی وجود دارد و کسی نباید اجازه دهد کسبوکاری با حجم بسیاری از همکاران خود دچار آسیب شود.