اخبار ویژهاقتصاد کلان

واکاوی دلایل افزایش نرخ ارز

بهای دلار و یورو امروز هم با افزایش قیمت مواجه بود نرخ ارز در صرافی‌ها امروز در آستانه ورود به کانال ۲۳ هزار تومان قرار گرفت که در این رابطه هادی حق شناس در گفت‌وگو با پایگاه تحلیلی خبری رشد و توسعه با بیان این که حجم بالای نقدینگی در اقتصاد ایران در هر مقطع زمانی به یکی از دارایی‌ها حمله می‌کند و از آن به عنوان پناهگاه به استفاده می‌کند، گفت: تاکنون بخشی از نقدینگی در بازار سرمایه بود که طی یک ماه گذشته بخشی از آن از این بازار خارج شد و به سمت بازارهای موازی سرازیر شده است. نقدینگی هیچوقت راکد نمی‌ماند و در دسترس‌ترین بازاری که می‌تواند نقدینگی را جذب کند بازر طلا، به طور خاص سکه و بازار ارز، به طور خاص دلار و یورو است. البته زمین، آپارتمان و خودرو هم مقصد نقدینگی است، اما هر کدام از آنها به تناسب نقدشوندگی در مقاطع زمانی مختلف نقدینگی را جذب می‌کند.

وی افزود: در کنار خروج نقدینگی از بازار سرمایه، به دلیل تحریم‌ها و کاهش مبادلات تجاری در پی شیوع ویروس کرونا در بخش عرضه ارز هم اختلال ایجاد شده، در حالی که تقاضا همچنان برقرار است.

این کارشناس با بیان اینکه نرخ تورم دو رقمی هم به افزایش نرخ دلار دامن زاده، تصریح کرد: دولت‌ها در چنین شرایطی برای کنترل بازار ارز باید به فضای کسب و کارها را رونق ببخشند، چراکه اگر بخش واقعی اقتصاد رونق داشته باشد پول به سمت سفته‌بازی نمیرود. نکته دوم این است که دولت باید به مهار نقدینگی که نتیجه آن مهار نرخ تورم است پردازد.

وی افزود: البته نباید انتظار داشته باشیم که این اتفاق در کوتاه مدت بیفتد، چراکه تورم و شاخص‌های کل پولی در یک فرایند زمانی تعدیل می‌شود. یعنی اگر امروز تصمیم به کنترل تورم بگیریم حداقل یک سال طول می‌کشد که تورم یک رقمی شود و با فرض ثابت بودن سایر متغیرها آثار آن با فاصله زمانی در بازار ارز مشاهده خواهد شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا