پیش بینی بورس امروز ۶ بهمن ۱۴۰۰ / سکانس آخر از سقوط بازار سهام
در پایان معاملات روز سهشنبه، ۲۵ نماد رشد قیمت و ۴۵۰ نماد کاهش قیمت داشتند، به عبارت دیگر، ۵ درصد بازار رشد قیمت داشتند و ۹۲ درصد بازار افت قیمت داشتند.
بیشترین افزایش قیمت
روز سهشنبه در بورس شرکتهای لنت ترمز ایران (خلنت)، شرکت موتوژن (بموتو) و شرکت کاشی پارس (کپارس) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکتهای صنایع فولاد آلیاژی یزد (فولای)، توکا ریل (توریل) و پگاه آذربایجان شرقی (غپآذر) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.
بیشترین کاهش قیمت
در بورس نمادهای ستران (شرکت سیمان تهران)، شیراز (شرکت پتروشیمی شیراز) و خراسان (شرکت پتروشیمی خراسان) در روز سهشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت پتروشیمی زاگرس (زاگرس)، شرکت ذوب روی اصفهان (فروی) و شرکت مدیریت سرمایه گذاری کوثر بهمن (وکبهمن) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.
عرضه و تقاضای بازار
عرضه و تقاضای بورس در انتهای معاملات روز سهشنبه، علامتی کارآمد برای پیش بینی عرضه و تقاضای بازار سهام در روز چهارشنبه است. در پایان معاملات روز سهشنبه بازار با مازاد عرضهی ۴۰۱ میلیارد تومانی بسته شد.
ارزش صفهای فروش پایانی بازار نسبت به روز دوشنبه ۲۵ درصد افزایش یافت و ۴۱۵ میلیارد تومان شد. ارزش صفهای خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته ۷ درصد افت کرد و در رقم ۱۴ میلیارد تومان ایستاد.
بیشترین تقاضاها
روز سهشنبه نماد کمنگنز (شرکت معادن منگنز ایران) با صف خرید ۶٫۵ میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از کمنگنز، نمادهای هرمز (شرکت فولاد هرمزگان جنوب) و بموتو (شرکت موتوژن) بیشترین صف خرید را داشتند.
بیشترین عرضهها
روز گذشته بیشترین صف فروش نیز به پارسان (شرکت گسترش نفت و گاز پارسیان) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش ۳۷ میلیارد تومانی داشت. پس از پارسان، نمادهای اتکای (شرکت بیمه اتکایی ایرانیان) و سمگا (شرکت سرمایه گذاری میراث فرهنگی) بیشترین صف فروش داشتند.
پیش بینی بورس امروز
معاملهگران در شرایطی به استقبال آخرین روز معاملاتی هفته میروند که دیروز شاخص بیشترین نزول هفته را پشت سر گذاشت. روندهای نزولی بازار شدت گرفت و اغلب قریب به اتفاق نمادهای بازار کاهش قیمت داشتند. خصوصا گروههای پالایشی و شیمیایی که به استثنای چند نماد، اغلب نمادهای این گروهها به روند نزولی خود ادامه دادند. تصمیم کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱ به مالیات ستانی از صادرات محصولات پتروشیمی و کمبود خوراک گاز این شرکتها موجب نزول قیمت سهام این صنایع از روز یکشنبه شد. اما دیروز اظهار نظر وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران (حسین امیرعبداللهیان) و دبیر شورای عالی امنیت ملی (علی شمخانی) مبنی بر امکان مذاکره دو جانبه با ایالات متحده موجب تشدید افت قیمتها در بورس شد.
دیروز عرضهی بازار از تقاضاها بیشتر بود و سرانه خرید هر کد معاملاتی حقیقی ۱۲٫۵ میلیارد تومان بود و سرانه فروش هر معاملهگر حقیقی ۲۵٫۸ میلیارد تومان بود. در پایان معاملات ۱۸۴ نماد صف فروش داشتند و ارزش صفهای فروش ۴۱۵ میلیارد تومان بود. بدین ترتیب مازاد عرضه پایانی بازار به ۴۰۱ میلیارد تومان بالغ شد که بیشترین رقم در ۴ ماه اخیر است.
همچنین ارزش خالص تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی بازار به هزار و ۱۲۷ میلیارد تومان رسید که بیشترین رقم در ۴ ماه گذشته است. این بیست و چهارمین روز متوالی خروج سرمایه حقیقی از بورس است. با این وصف و با توجه به رشد عرضه و خروج سهامداران حقیقی میتوان پیش بینی کرد که بورس در آخرین روز کاری هفته نیز نزولی خواهد بود.
شاخص در فاصله ۸ هزار واحدی سقوط به کانال یک میلیون و ۱۰۰ هزار واحدی قرار گرفته و دور از انتظار نیست که امروز شاخص به کانال پائینتر منتقل شود.