بازار سرمایه به کدام سو می رود؟
حمید میرمعینی در گفت و گو با پایگاه تحلیلی خبری رشد و توسعه با بیان اینکه نمیتوان ارتباط منطقی بین بازارهای موازی مانند دلار و طلا با بازار سرمایه برقرار کرد، گفت: مولفه های اثر گذار بر بازار سرمایه با مولفه های اثر گذار بر بازارهای موازی مثل ارز، طلا و مسکن متفاوت است و دورههای اثرگذاری آنها نیز متفاوت است.
وی با بیان اینکه کاهش شاخص بورس در هفته های گذشته برمیگردد به رشد تاریخی آن طی شش ماه اخیر، تصریح کرد: در موارد زیادی رشد شاخص بورس رشد هیجانی تجربه شد و قیمت گذاری هایی برخی نمادها غیرمعمول و غیرقابل توجیه بود بنابراین نیاز به اصلاح قیمت وجود داشت تا قیمت ها با مبانی ارزش گذاری، منطقی و علمی تعیین ارزش تطبیق پیدا کند.
وی همچنین با اشاره به تفاوت دوره اثرگذاری در بازارهای مختلف، گفت: احتمالاً با تاخیر چند ماهه تاثیر افزایش نرخ دلار را در بازار سرمایه هم تجربه خواهیم کرد، اما با توجه به جو وحشتی که در بازار سرمایه حاکم شده، عمدتاً بازیگران آن اقدام به فروش های هیجانی میکنند. البته این افراد همان خریداران ماه های اخیر هستند که بدون منطق در صفهای خرید می نشستند و بدون تحلیل اقدام به خرید می کردند. بنابراین در یک دوره شاهد رفتار توده واری در بازار سرمایه بودیم و الآن تقریبا عکس آن اتفاق میفتد.
به گفته این کارشناس در حال حاضر با توجه به مولفه های اثر گذار از جمله نرخ ارز قیمت بیش از نیمی از نمادها برای سرمایه گذاری جذاب شده و به نظر میرسد که از روزهای آینده روند رو به رشد بازار سرمایه دوباره آغاز شود. بنابراین در ماه های آینده دوباره رشد شاخص بورس را تجربه خواهیم کرد. اما در حال حاضر ریسک سیاسی، به ویژه انتخابان آمریکا و تشدید تحریم ها بر فعالیت های اقتصادی تاثیر گذار است و بازارهای مالی اولین محلی هستند که حساسیت شان را نسبت به ریسک های سیاسی نشان می دهند و تاثیرپذیری این بازار از مباحث سیاسی بیشتر است، چراکه در همه دنیا در چنین شرایطی عموما دارایی های فیزیکی مورد اقبال و سرمایهگذاران قرار می گیرد.
وی افزود: با توجه به اینکه اصلی ترین عامل رشد بازار سرمایه افزایش نرخ دلار بود که برای مدتی متوقف شده بود و حالا دوباره شروع شده و هنوز در بازار سرمایه اثر نگذاشته و اینکه بعد از دوره اصلی ریزش حدود ۶۰ درصد نمادها ارزندگی قیمت پیدا کردند، انتظار می رود دوباره روند رو به رشد در بازار سرمایه شروع شود. البته نه به طور کلی، بلکه عمدتا سهام هایی رشد خواهند کرد که افت قابل ملاحظه ای داشتند و نرخ ارز بر ارزش دارایی ها و سودآوری آن ها تاثیر قابل توجهی خواهد داشت.
میرمعینی همچنین با تاکید بر اینکه خرید و فروش در بازار سرمایه حتما باید با تحلیل انجام شود، تصریح کرد: سرمایه گذاری بلند مدت در بازار سرمایه به ویژه با انتخاب سهم مناسب، بازده بالاتری از سایر بازارها دارد.
وی در پایان با بیان اینکه بازار سرمایه خود اصلاح است، تصریح کرد: از زمان شروع ریزش در بازار سرمایه علیرغم حمایت ها از این بازار، روند نزولی شاخص بورس ادامه پیدا کرد. در حال حاضر هم مکانیزم عرضه و تقاضا کار خود را انجام میدهد و دستورالعمل هایی مانند توقف بازگشایی، تزریقپول و حمایت های کلامی خیلی اثر گذار نبوده و نمی توانیم تغییر روند بازار را به دستورالعمل هایی مانند عدم فروش یک روزه ربط دهیم.