آخرین تحلیلاخبار ویژهنوآوری

عمل‌آوری مغز خشکبار بومی‌سازی شد

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری رشد و توسعه، حسین سبزی مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان مرتبط با ماشین‌سازی خشکبار با بیان اینکه خط عمل‌آوری مغز خشکبار از قبیل پسته، بادام، فندق و مواردی از این‌ دست محصول تولیدی این شرکت است، گفت: امروزه صنعت پسته کشور در این بخش تماماً خودکفا بوده و به‌عنوان سرآمد تولید مغز پسته در جهان معروف است.

وی افزود: خط عمل‌آوری مغز پسته کار مجموعه‌ای از ماشین‌آلات با عملکرد خطی و پیوسته را شامل می‌شود که پسته دهن‌بسته ورودی را شکسته و مغز سالم و درجه‌بندی‌شده را تحویل می‌دهد.

به گفته سبزی، فضای خالی بین پوست و مغز و همچنین حساسیت به ضربه بسیار بالای پسته و گران بودن مغز پسته، مجموعه‌ای از عواملی است که صنعت پسته را در دنیا بسیار حساس کرده و وجود کوچک‌ترین خطا، ضرر مالی و اعتباری جبران‌ناپذیری را در پی خواهد داشت.

وی ادامه داد: پسته بعد از چیده شدن و انجام مراحل پوست‌کنی در دو قسمت پسته دهن‌باز و پسته دهن‌بسته جداسازی می‌شود. پسته‌های دهن‌باز برای برشته کردن و مصارف آجیل و پسته‌های دهن‌بسته عمدتاً برای مغز کردن استفاده می‌شوند.

مدیر شرکت اضافه کرد: مغز پسته دهن‌بسته به‌طورکلی عاری از عوامل بیماری بوده و خواهان زیادی در صنایع غذایی دارد. خط عمل‌آوری مغز پسته مختص شکستن پسته‌های دهن‌بسته و تولید مغز سالم طراحی شده است.

وی تاکید کرد: بر اساس آمار رسمی گمرک در چهار ماه منتهی به دی‌ماه ۱۴۰۰ میزان صادرات مغز در حدود شش هزار تن بوده است که برای تولید این مقدار مغز به‌صورت تقریبی ۱۴ هزار تن پسته دهن‌بسته باید شکسته و جداسازی شود که برابر با ۱۲ هزار ساعت کار مفید و اشتغال مستقیم با ماشین‌آلات است.

وی با بیان اینکه این شرکت تمامی نیاز کشور به این ماشین‌آلات را تأمین و خدمات مرتبط با آن را ارائه می‌کند هیچ ارزی از کشور به‌صورت مستقیم از این بابت خارج نمی‌شود افزود: همچنین این محصول تاکنون به ۳۰ کشور صادرات داشته است.

سبزی تاکید کرد: در صنعت بادام و فندق محصولات مشابه در چند کشور اروپایی و آمریکایی وجود دارد اما در قیمت تمام شده، خطوط تولید در ایران بسیار مقرون‌به‌صرفه تر از رقبای خارجی است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا