عدم وابستگی به بودجههای دولتی با ایجاد درآمدهای پایدار در دانشگاه/ دانشگاه برای پیشرفت اقتصادی باید جریانسازی کند
به گزارش پایگاه تحلیلی خبری رشد و توسعه، این نشست با حضور ۳۰ نفر از فعالین حوزه فناوری و با هدف آشنایی و اطلاعرسانی اتفاقات سالهای اخیر، انتفاع و توسعه فناوری و بازگشت و سرریز پول به دانشگاه، بررسی نیازمندیها در حیطه زیستبوم نوآوری در دانشگاه و نقشآفرینی بیشتر اعضای هیاتعلمی دانشگاه تشکیل شد.
در این نشست اساتید فناور پیشنهادات خود را مطرح و راهکارهایی را در جهت بهبود مشکلات موجود ارائه کردند و مقرر شد تا نقطه نظرات ذکر شده در قالب بستهها و کارگروه های تخصصی دنبال شود. همچنین بر تداوم جلسات و حضور سایر فعالین حوزه فناوری تاکید شد.
رسول جلیلی، رییس دانشگاه صنعتی شریف در ابتدای این نشست با تاکید بر ایجاد درآمدهای پایدار در دانشگاه، گفت: درآمدزایی در دانشگاه باید متنوع باشد و وابستگی ما به بودجه های دولتی کمتر شود. در این زمینه یکی از راهکارها، استفاده از ظرفیت فناوری دانشگاه است که انتظار می رود اساتید فناور در این ارتباط همفکری و هم اندیشی کرده و راه کارهایی را در این خصوص پیشنهاد دهند تا با تکیه بر آنها در آینده درآمدی را برای دانشگاه متصور شویم.
وی ادامه داد: دانشگاه برای پیشرفت اقتصادی باید جریانسازی کند. در واقع عملکرد دانشگاه باید به شکلی باشد که با فعال کردن کسب و کار، موجب سرریز شدن بودجه شود. در این رابطه امیدواریم با تداوم جلسات و حضور سایر اساتید فناور شاهد تحقق اهداف مورد نظر در سال آینده باشیم.
در ادامه محمدرضا موحدی، معاون پژوهشی دانشگاه صنعتی شریف به برنامهها و دستاوردهای دانشگاه در طول یک دهه اخیر اشاره کرد و توضیح داد: در حوزههای آموزش، کارآفرینی، اشتغال، کاریابی، پژوهشکده، آزمایشگاه و … توانستهایم پیشرفت چشمگیری داشته باشیم. همچنین در حوزه ارتباط با صنعت نیز پژوهشکدههایی تاسیس و فعال شدهاند. بعلاوه در حوزه نوآوری نیز در طول ۲سال گذشته ۴-۵ مرکز نوآوری ساخته شدند و یا در حال افتتاح هستند.
مجید دهبیدیپور، رییس پارک علم و فناوری دانشگاه شریف از دیگر سخنرانان این جلسه بود. وی با اشاره به دو دهه کارآفرینی این دانشگاه، برخی از نقاط قوت و ضعف مراکز را برای حاضرین جلسه برشمرد. همچنین از فعالیت ۳هزار نفر در شرکتهای اطراف و وجود ۵۷۰شرکت و استارتآپ زیرمجموعه این دانشگاه خبر داد.