آخرین تحلیلنفت و انرژی

وضعیت سدهای کشور با توجه به بارش ‎‎‎های اخیر

به گزارش روز چهارشنبه، وضعیت بارش‌های کشور در پاییز چندان مطلوب نبود و میزان بارش‌ها در این فصل، بیانگر آن است که خشکسالی این فصل آن‌چنان‌که پیشتر سازمان هواشناسی اعلام کرده بود یکی از خشک‌ترین‌های ۵۰ ساله اخیر است.

اما وضعیت در زمستان امسال کمی بهتر شده و بارش‌های به نسبت خوبی در کشور به وقوع پیوست. بر اساس پیش‌بینی موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو حوضه‌های آبریز جنوب شرق، جنوب و جنوب غرب کشور در حوضه‌های آبریز درجه سه شاهد بارش خواهند بود که به‌تدریج از میزان بارش‌ها در این حوضه‌ها کاسته می‌شود.

گرچه بارش‌های خوبی در روزهای اخیر در کشور به وقوع پیوسته اما این بارش‌ها هنوز نتوانسته تغییر محسوسی در موجودی ذخایر سدهای کشور ایجاد کند.

بررسی وضعیت سدهای کشور مستخرج از سامانه اطلاعاتی سدها نشان می‎دهد تا تاریخ ۱۴ دی سال آبی جاری (۱۰۴ روز) میزان کل حجم آب موجود در مخازن سدهای کشور در حدود ۱۹.۱۸ میلیارد مترمکعب است که کاهشی در حدود ۲۸ درصد نسبت به مدت مشابه سال آبی گذشته را نشان می­ دهد.

همچنین میزان کل ورودی به سدهای کشور در سال آبی جاری تا تاریخ ۱۴ دی حدود ۱۰.۶ میلیارد مترمکعب است که کاهشی معادل ۳۱ درصد نسبت به سال آبی گذشته در مدت مشابه را دارد.

میزان کل حجم خروجی از سدهای کشور از ابتدای مهرماه تا تاریخ ۱۴ دی نیز معادل ۹۵.۵ میلیارد مترمکعب است که کاهشی معادل ۳۶ درصد نسبت به مدت مشابه سال آبی گذشته نشان می­ دهد.

در شرایط فعلی از کل حجم مخزن سدهای کشور که در حدود ۵۰.۵ میلیارد متر مکعب است، حدود ۳۸ درصد ظرفیت مخازن سدهای کشور، حجم آب ذخیره شده وجود دارد.

میزان پُرشدگی سدهای مهمی چون زاینده رود و سفید رود در شرایط فعلی حدود ۱۳ و ۲۲ درصد  و میزان پرشدگی سد کوثر در حدود ۷۸ درصد است.

در استان­‌های خوزستان و تهران، میزان پرشدگی مخازن در سال آبی جاری به ترتیب در حدود ۴۴ درصد و ۱۸ درصد است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا