یک خبر خوب برای بورسی ها
به گزارش پایگاه تحلیلی خبری رشدو توسعه، سرپرست مدیریت نظارت بر بازار اولیه سازمان بورس و اوراق بهادار با اعلام خبر فوق گفت: با توجه به قدیمی بودن قوانین مربوط به فرایند افزایش سرمایه شرکتها در قانون تجارت و همچنین کوتاهی برخی شرکتها در انجام به موقع وظایف خود در مراحل افزایش سرمایه، در برخی موارد فرایند افزایش سرمایه زمانبر بوده و این موضوع گاهی به نارضایتی میان سهامداران شرکتهای ثبت شده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار منجر میشود.
به گفته وحید روشنقلب، در حال حاضر اقداماتی برای اصلاح رویههای فوق در جریان است. مذاکرات لازم بهمنظور اصلاح قوانین قدیمی و همچنین طراحی سازوکار انجام افزایش سرمایه از محل مطالبات و آورده نقدی بهصورت الکترونیکی برای حذف فعالیتهای زمانبر و هزینهبر از جمله این اقدامات است.
وی طرح الکترونیک شدن افزایش سرمایه در فرایند مشارکت سهامداران از محل آورده نقدی و مطالبات را از جمله رویههای در دست اقدام برشمرد و افزود: در صورت به سرانجام رسیدن این طرح، برخی قوانین فعلی نیز اصلاح میشوند.
سرپرست مدیریت نظارت بر بازار اولیه سازمان بورس در همین راستا ادامه داد: میتوان امیدوار بود فرایند شرکت در افزایش سرمایه توسط سهامداران تسهیل شود و نیازی به مراجعه به بانک و مراکز پستی برای ارسال مدارک مربوطه نباشد. از طرف دیگر، این امر برای شرکتها نیز منجر به کاهش مدت زمان و هزینه انجام فرایند و همچنین افزایش دقت در خصوص استخراج نتایج شرکت سهامداران در افزایش سرمایه میشود.
وی افزود: از سوی دیگر، عدم انجام به موقع فرایند افزایش سرمایه منجر به نارضایتی به حق برخی سهامداران شده است که بخشی از آن مربوط به مشکلات موجود در ترکیب هیئتمدیره شرکت و به تبع آن طولانی شدن فرایند دریافت مجوز از ثبت شرکتها و بخشی نیز به کوتاهی اعضای هیئتمدیره شرکت در انجام وظابف قانونی آنها باز میگردد.
روشنقلب در ارتباط با موضوعات مرتبط با تاخیر اعضا هیئتمدیره شرکتها در انجام فرایند افزایش سرمایه خاطرنشان کرد: در این شرایط، سازمان بورس اقدام به دریافت دلایل و مدارک و مستندات از شرکتها میکند و در صورت کافی نبودن دلایل، آرای مربوطه صادر خواهد شد.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص اعتراض سهامداران شرکت گلتاش نسبت به طولانی شدن فرایند افزایش سرمایه تاکید کرد: سازمان بورس پیگیریهای لازم بهمنظور جلوگیری از طولانیتر شدن فرایند افزایش سرمایه را انجام داده و مجوز های مورد نیاز شرکت را نیز در سریعترین زمان صادر کرده است.
سرپرست مدیریت نظارت بر بازار اولیه سازمان بورس ادامه داد: هیئت مدیره شرکت گلتاش، موظف به پیگیری و تسریع در انجام اقدامات لازم هستند و روز گذشته (۳ مهر ماه) نیز گزارشی از اقدامات خود در سامانه کدال منتشر کردند. بدیهی است در صورت عدم اقدام به موقع توسط شرکت، اقدامات لازم مطابق با قوانین موجود انجام خواهد شد.