آخرین تحلیلاخبار ویژهاقتصاد کلاننفت و انرژی

رفع چالش‌های صادرات نفت با استفاده از توان بخش خصوصی

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری رشد و توسعه، جواد اوجی امروز (شنبه) در نشست با جمعی از مدیران و کارکنان صنعت نفت که به‌دلیل شرایط ناشی از شیوع کرونا به‌صورت محدود در مرکز همایش‌های تخصصی شرکت ملی نفت ایران (کوشک) برگزار شد،  به تشریح بعضی از مهمترین اولویت‌های کاری خود با هدف رفع چالش‌های پیش روی صنعت نفت پرداخت.

وی ضمن اشاره به فارغ‌التحصیلی‌اش از دانشگاه صنعت نفت گفت: کار خود را پس از فارغ‌التحصیلی، روی دکل ۷۸ فتح ملی حفاری با شست‌وشوی رزوه‌های کیسینگ آغاز کرده و به جز شرکت ملی حفاری ایران، در مناطق نفت‌خیز جنوب، نفت مناطق مرکزی و شرکت ملی گاز ایران فعالیت داشته و از کار کارشناسی تا مدیریتی، پله‌ها را به‌تدریج طی کرده است. در سال‌های اخیر هم با فعالیت در ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و بنیاد مستضعفان، در حوزه پیمانکاری صنعت نفت فعال بوده و در این حوزه نیز تجربه اندوخته است.

تداوم جهش‌ها در گازرسانی

وزیر پیشنهادی نفت دولت سیزدهم به دوران حضورش در شرکت ملی گاز ایران و پیشبرد دیپلماسی گازی در جریان قرارداد الحاقی دوم با ترکمنستان، عراق و پاکستان در دولت دهم اشاره کرد و گفت: آن زمان تحول گازرسانی آغاز شد و این روند بعدها نیز با تلاش‌های مجموعه شرکت ملی گاز ایران ادامه یافت، به طوری‌که امروز بیشتر مناطق به منطقه سبز تبدیل شده‌اند.

اوجی در همین زمینه به تشدید تحریم‌های آمریکا علیه ایران در سال ۹۰ و توقف امکان نقل و انتقالات مالی اشاره کرد و گفت: این موضوع سبب انباشت دو یا سه نوبت بدهی گاز ایران به ترکمنستان شد که توانستیم در آن مقطع زمانی، با مذاکراتی که انجام شد، بخش عمده این بدهی را در قالب تهاتر کالا جبران و پرداخت کنیم. صنعت نفت، ساختار منجسم، نیروهای توانمند و فرصت‌های ارزشمندی دارد که با تکیه به آن می توان بسیاری از مشکلات را رفع کرد.

پشتیبانی از سرمایه انسانی

وی با تاکید بر اینکه صنعت نفت در توسعه اقتصادی کشور نقش کلیدی دارد و در حوزه امنیتی می‌تواند بسیار راهگشا باشد، ادامه داد: یکی از امتیازهای ویژه این کشور، صنعت نفت آن است و پشتیبان اصلی این صنعت، سرمایه انسانی، مدیران توانمند و بدنه کارشناسی متعهد و تخصصی هستند که با اتکا به آنها می‌توان از چالش‌های پیش روی صنعت نفت عبور کرد.

وزیر پیشنهادی نفت دولت سیزدهم بر اهمیت تکریم منابع انسانی تاکید کرد و گفت: به‌عنوان فردی که در بخش‌های مختلف صنعت نفت اعم از حفاری، مهندسی نفت، بهره‌برداری، پتروشیمی و … در خشکی یا دریا، روی سکو و سر چاه کار کرده‌ام، با سختی‌های کار در مناطق عملیاتی به خوبی آشنایی دارم. ما باید با قانع کردن مجلس و دولت و سران قوا، ارزش کار کارکنان صنعت نفت را جا بیندازیم و اجازه ندهیم این کارکنان مورد قضاوت‌های نادرست قرار گیرند. چرا باید فضا به شکلی باشد که سرمایه انسانی صنعت نفت از این صنعت بیرون رود و جذب شرکت‌های خارجی شود؟

اوجی با این توصیف درباره اهمیت منابع انسانی، یادآور شد: یکی از برنامه‌های اصلی بنده، پشتیبانی از سرمایه انسانی صنعت نفت است.

تحریم‌های سخت و چالش فروش نفت

وی با بیان اینکه با گذشت بیش از ۷۰ سال از ملی شدن صنعت نفت، هنوز انتظارها از این صنعت آن‌طور که باید محقق نشده است، بیان کرد: امروز در بخش فروش نفت چالش‌هایی وجود دارد و شرایط تحریم به مراتب سخت‌تر از دوره‌های گذشته است. در دوره قبلی تحریم، معافیت فروش نفت تا یک میلیون بشکه وجود داشت اما در این دوره، چنین معافیتی در کار نیست و البته معتقدم با پتانسیل‌های موجود در وزارت نفت، بهره‌مندی از توان نیروهای متخصص و متعهد، استفاده از توان بخش خصوصی و به‌کارگیری روش‌های مختلف می‌توان اتفاقات خوبی در این زمینه رقم زد.

استقبال از همکاری مدیران متخصص و فسادستیز

مدیرعامل پیشین شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه در صورت اخذ رای اعتماد، از همکاری نیروها و مدیران توانمند، کارآمد، متخصص، ماهر، دلسوز و فسادستیز استفاده خواهم کرد، افزود: با توجه به شرایط خاص فعلی، هر که در این مسیر قدم پیش بگذارید، ایثار کرده است. برخی گفته‌اند اوجی نیروهایی از ستاد اجرایی یا بنیاد مستضعفان با خود می‌آورد، به هیچ عنوان؛ صنعت نفت آنقدر نیروهای توانمند دارد که من باید در خدمت آنان کار کنم. فقط برای خدمت آمده‌ام. از خدا بخواهیم توفیق خدمت به ما بدهد تا بتوانیم دل مردم را شاد کنیم.

وی بر حفظ و نگهداشت تولید و اهمیت سرمایه‌گذاری به‌عنوان دیگر اولویت‌های صنعت نفت تاکید کرد و گفت: صنعت نفت برای ادامه راه و حفظ امنیت انرژی کشور، به سرمایه نیاز دارد، باید به این منظور راهکارهایی عالمانه و حساب‌شده یافت و بر مبنای آن عمل کرد.

اوجی به اهمیت بهینه‌سازی مصرف انرژی هم اشاره کرد و گفت: اگر قرار باشد هر آنچه تولید شود مصرف شود، راه به جایی نمی‌بریم. ابزارهای خوبی در این زمینه وجود دارد که باید استفاده شود.

وزیر نفت پیشنهادی دولت، بر ضرورت جلوگیری از خام‌فروشی و تکمیل زنجیره ارزش با هدف ایجاد ارزش‌افزوده بیشتر، تکمیل توسعه و بهره‌برداری حداکثری از میدان‌های مشترک، تداوم روند بومی‌سازی تجهیزات صنعت نفت و استفاده از دانش روزآمد و شرکت‌های دانش‌بنیان تاکید کرد و افزود: باید با اتکا به مدیران توانمند و جهادی و کارکنان مجرب صنعت نفت، از ظرفیت‌های موجود به نحو بهینه استفاده کنیم.

به گزارش ایرنا، آیت الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم، اسامی کابینه پیشنهادی خود را در ۲۰مردادماه به مجلس ارائه کرد.

در این میان جواد اوجی به عنوان وزیر پیشنهادی برای وزارت نفت مطرح شده است.

جواد اوجی دارای مدرک تحصیلی مهندسی نفت از دانشگاه صنعت نفت اهواز است و فعالیت خود را از سال ۱۳۶۹ در صنعت نفت آغاز کرده است.

وی که در دولت دهم، معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران بوده، سابقه کار در شرکت های نفتی متعددی را نیز دارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا